Regénypályázat

„DREAMWRITER”

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Van egy elkészült kéziratod? Túl rögös az út a kiadáshoz? Ha mindig is arról álmodtál, hogy saját könyved kézzel fogható legyen, vagy a boltok polcain láthasd viszont, most itt a nagy lehetőség!

Legyél TE a Muselière és a Book Dreams álomírója! 😍

JELENTKEZZ!

1. A jelen szabályzat vonatkozik a DREAMWRITER című pályázatra.

A pályázók köre:

 • A pályázaton részt vehet minden olyan természetes személy, aki a pályázat kiírásának időpontjában már betöltötte 18. életévét, és Magyarországi lakóhellyel rendelkezik.
 • A felhívásra egy pályázó maximum 1 regénnyel nevezhet.
 • Pályázni csak egyénileg, saját szellemi alkotásokkal lehetséges. Az a pályázó, aki más szellemi alkotását a sajátjaként feltüntetve nyújtja be, korlátlanul felel minden ebből származó joghátrányért, a Szervező a pályázó – a szerzői jogosultságaira vonatkozó – nyilatkozatának valóságtartalmát nem vizsgálja, kivéve a döntőbe jutott művet.
 • Mindenfajta felmerült probléma a pályázó azonnali kizárását vonja maga után!
 • A pályázatban való részvétel önkéntes és ingyenes.

Mit várunk?

 • Minimum 300 ezer, maximum 500 ezer karakterű regényeket.
 • Times New Roman betűtípus, 12-es betűmérettel írott, 1,5-ös sortávolságú, A4-es méretű. Hanyagolva mindenfajta díszítést.
 • Nyelvhelyesség és stílus: Igényes, választékos, közérthető. Helyesírásilag megfelel a magyar helyesírási szabályoknak.

A pályázatok benyújtásának módja:

👉A pályázatra kizárólag online kezirat@bookdreamskiado.hu lehet jelentkezni, jeligével, írói név megadásával, kapcsolattartási adatokkal, e-mail cím megadásával, a pályamunka és szinopszis feltöltésével.

👉A pályázatok a pályázó által megadott jeligével és/vagy írói névvel kerülnek a Muselière Alkotói Csoport olvasói elé a https://www.facebook.com/museliere.alkotoi.csoport illetve a https://museliere.hu oldalon

👉A pályázó a pályázat időtartama alatt bármikor jogosult pályázatát visszavonni, illetve igényelni a megadott adatainak törlését. Az adatok törlését úgy kell tekinteni, hogy a pályázó a pályázatban való részvételi szándékát írásban visszavonja.

Határidők:

 • Pályázatok beküldési határideje: 2022. november 30. éjfél.
 • Pályázatok feldolgozásának, megfelelőségének, elbírálásának időtartama: 2023. január 31. napjától az Eredményhirdetés napjáig.
 • Eredményhirdetés: 2023. március 1-én.

Az elbírálás menete:

Két körben:

 • Első körben:
  A Book Dreams Kiadó és a Muselière Alkotó Csoport előszűri azokat a regényeket, amelyeket helyesírásilag, dramaturgiailag megfelelőnek ítél.
 • Második körben:
  A beadott, megfelelőnek ítélt pályaművek első fejezetét vagy más tagolás esetén a regény első 10.000 leütését a Book Dreams Kiadó Facebook oldalán, illetőleg a Muselière Alkotói Csoport weboldalán tesszük közzé. A pályaművek elbírálása során a közönség, illetve a Muselière és a Book Dreams Kiadó szerkesztői által legjobbnak ítélt regény kerül kiválasztásra és kiadásra 2023 év folyamán.

☝️Figyelemmel arra, hogy a Szervező célja a pályaművekkel a hagyományos illetve ebook könyvkiadás, a pályázatra történő jelentkezéssel a pályázó a megküldött pályaművére vonatkozóan a Szervező számára kettő évig tartó, korlátozástól mentes, kizárólagos felhasználási jogot enged. A felhasználási jog kiterjed a pályamű digitális és nem digitális, korlátlan példányszámú többszörözésére, megjelenítésére, publikálására is. A pályázó az alkotás benyújtásával átengedi a Szervező részére történő felhasználási jogokat.

Azon pályázatok, amelyek nem jutottak tovább, a pályázat lejárta után, nem használunk fel tovább.

🪙Díjazás:🪙

A Szervező nem díjazza a pályamunkát külön pénzjutalommal!

A szerencsés nyertes nyereménye a megjelenés. A nyertes regényt a Book Dreams Kiadó országos terjesztésre bocsátja minimum 100 példányban. A nyertes regényt a szerzővel együtt szerkesztjük, tördeljük, korrektúrázzuk, és együtt tervezzük meg a borítót is.

Kizárás:

Szervező jogosult bármely pályázót a pályázatból kizárni, különösen, ha a pályázatra benyújtott regény a terjedelmi korlátoknak nem felel meg, a pályázat határidőre nem érkezett meg, a pályázat hiányos, a pályázati felhívásban foglalt részvételi feltételek megszegésének gyanúja merül fel, vagy ha valamely pályázó a pályázat lefolyását, a nyertes regény kiválasztását, lájkgyűjtésre való buzdítását, a tiszta versenyt bármilyen módon manipulálja.