M. Z. Chapelle

Főleg realista, romantikus és LMBTQ témában írok, de felbukkan misztikum, krimi, egyszer pedig még egy kifordított macska is a történeteimben. Több novellámmal is találkozhattatok már különféle antológiákban, a The Untamed fanficeimmel meg a Wattpadon. Idén jelent meg az első regényem, Párizstól keletre címmel, év végén pedig érkezik a második, a Bangkok felett a csillagok. Ha szereted a távol-keleti kultúrákat, a különleges szerelmi történeteket, és a szívdöglesztő pasi… akarom mondani a fordulatos cselekményt, akkor neked íródtak.

Interjúk

Ez az első thriller novellám. Ezt a műfajt sokkal jobban ismerem filmvásznon, mint könyvek útján, ezért számomra inkább filmes inspirációk jöttek az írás során. Hétköznapi helyszínt szerettem volna, kicsit kifordított személyiségekkel (és egy majdnem kifordított macskával xD)

Egyébként a mágikus-realizmus áll hozzám a legközelebb, szeretem, ha van a történetben egy kis misztikum, és élek-halok a csattanókért. A hétköznapokban a legapróbb élmények is képesek ösztönözni, nekem mégis az vált be, hogy egyszerűen leülök írni minden este. Maga az írás tölt fel.

Tinédzser korom óta fontos szerepet tölt be az életemben az írás. Aztán egy idő után elvesztette kamaszkori, terápiás jellegét, és már inkább azért írtam, hogy szórakoztató történeteket vessek papírra, maga az alkotás okoz örömet. Emellett imádok rajzolni és festeni is, régebben váltották egymás ezek az időszakok, hogy épp mivel kötöttem le a kreatív energiáimat, de végül az írásnál állapodtam meg, ez kapcsol ki és tölt fel a leginkább.

Sokkal jobban szeretek olyan filmeket és sorozatokat nézni, amik valamilyen formában az LMBTQ emberekhez kapcsolódnak. Sokáig úgy tartottam, hogy tőlem nagyon távol áll az, hogy romantikus történetekkel foglalkozzak. Inkább a realista vonalon kezdtem el írni, aztán thrillert és fantasyt – bármi mást, csak ne romantikát. Egy idő után aztán rájöttem, hogy nekem is megy a romantikus zsáner, csak épp jobban szeretek két férfi szerelméről írni. 

Az olvasóim egy része a The Untamed fanficeimmel találkozott először, amiket Wattpaden publikálok, így ők nyitottan és érdeklődve olvassák a saját ihletésű írásaimat is.

Novellarészletek

A Muselière antológiákhoz készült bemutatkozások

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük